A janë ëmbëltuesit artificialë më të mirë se sheqeri për zemrën tuaj?

Rezultatet metabolike të përdorimit tonë të gjerë të ëmbëlsuesve me kalori të ulët nuk dihen plotësisht. Ka një debat të gjatë mbi ëmbëlsuesit artificialë dhe humbjen e peshës. Ëmbëlsuesit pa kalori erdhën në skenë dekada më parë, duke ofruar ëmbëlsinë intensive që preferojmë natyrshëm, pa çmimin e kalorive. Ëmbëlsuesit si aspartame (NutraSweet, Equal), sukraloza (Splenda), sakarina (Sweet’N Low) acesulfame K (Sweet One) dhe neotame janë praktikisht pa kalori, kështu që zëvendësimi i sheqerit të shtuar me to duhet të shkurtojë kaloritë nga marrja jonë ditore, dhe më pak kalori duhet të përkthehen në humbje peshe, apo jo?

embeltues

Sigurisht, embeltuesit artificiale jane kudo,por perpara se te konsumoni nje pije apo embelsire, ju lutem te lexoni artikullin!

Rating: 1 out of 5.

Regjistrohu për të pasur akses!

Lexo më shumë artikuj duke u regjistruar në gazeten online!

Lexo me shume artikuj duke u regjistruar ne gazeten online!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: