A e dini se:Vitamina B7

Nga Altin Joka

VITAMINA B7 (Biotina) ose H quhet kështu sepse është marrë nga
gjermanishtja. Fjalët “Haar” dhe “Haut” pra flokë dhe lëkurë sepse kjo vitaminë
njihet si vitamina e bukurisë për shkak të rolit të saj në mirëmbajtjen e flokëve dhe
të lëkurës. Ndihmon diabetikët, dhe është jetike për gratë shtatzëna dhe për një
zhvillim sa më të mirë të fetusit.

Vitamina B7 ndihmon në metabolizimin e yndyrnave dhe aminoacideve për sintetizimin e energjisë. Kjo vitaminë eliminohet nëpërmjet urines ndaj trupi nuk siguron rezerva të saj.

Për këtë arsye ajo duhet të konsumohet në mënyrë frekuente. Vitamina B7 kontribuon në mirëmbajtjen e thonjve dhe përdoret gjërësisht në kozmetikë.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: