A e dini se?

Nga Altin Joka


ZINKU (Zn) merr pjesë në reaksionet imunitare, në perceptimin e shijes,
rekuperimin e plagëve dhe në zhvillimin e fetusit tek grate shtatzëna.

Mungesa ose nivelet e ulëta të zinkut shkaktojnë probleme të lëkurës si njollat e bardha dhe
aknet. Zinku ndihmon imunitetin e trupit, parandalon sëmundjet e prostatës,
mbron shëndetin seksual dhe potencen dhe është i rëndësishëm për shqisat si
shijimi dhe nuhatja.

zinku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: