Frutat dhe perimet: sa duhet të konsumojmë?

Nga Altin Joka

Dy racione me fruta dhe tre racione perime në ditë më së miri.Sa fruta dhe perime duhet të hani?

Shoqata Amerikane e Zemrës rekomandon që të hamë katër deri në pesë racione frutash dhe perimesh çdo ditë. Klinika Mayo ofron një qasje të ashtuquajtur 1–2–3, me synimin e gjithsej gjashtë servirjeve.
Pavarësisht nga një udhëzim i tillë, ne shpesh marrim mesazhe të përziera në lidhje me sasinë dhe llojin optimal të frutave dhe perimeve për t’u konsumuar (ose shmangur).
Le të shohim një studim të ri që ofron udhëzime të mira.
..

perime&fruta

Vaktet që konsumojmë cdo dite janë tepër të rëndësishme ndaj ndërgjegjësimi mbi mënyren e ushqyerjes është domosdoshmëri në përditshmërinë tonë!

Regjistrohu për të pasur akses!

Lexo më shumë artikuj duke u regjistruar në gazeten online!

Cfarë përmban abonimi mujor?

Artikuj shkencorë

-Receta gatimi

-Studimet më të fundit

Rating: 1 out of 5.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: