Suplementi i artritit si ilaç për jetëgjatësi?

A mundet të jetë e vërtetë kjo??

Nga Altin Joka

Sulfati i kondroitinës, i përdorur shpesh si një suplement kundër artritit, është identifikuar si një ilaç potencial për jetëgjatësi.Mbi 4000 vjet më parë, mbreti mitik sumer Gilgamesh shkoi në kërkim të pavdekësisë.
ai nuk ia doli – megjithëse jeton në historinë e tij…
Ndërsa orët tona biologjike shkojnë përpara, sistemi ynë imunitar pështjellon,rreziku për kancer dhe humbje të muskujve rritet, kujtesa bëhet më e njollosur.
Deri në ADN, gjërat fillojnë të shkojnë keq.
Megjithatë, ne nuk e kemi braktisur ende atë kërkim të lashtë. Ne po përpiqemi shumë gjëra të ndryshme për të shmangur efektet e dëmshme të pleqërisë: stili i jetesës (lëvizni dhe hani frutat dhe perimet tuaja), kufizimi i kalorive (ende jo saktësisht i qartë tek njerëzit), ndërhyrjet gjenetike, qelizat burimore…
Por, ka edhe disa ilaçe që potencialisht mund të ndikojnë në plakjen. Këtu është një pasqyrë…

artriti

Studimet mbi jetëgjatesinë vazhdojnë dhe shkencëtarët kanë arritur rezultate fantastike. Për të mësuar më shumë , ju ftoj të lexoni artikullin më sipër!

Regjistrohu për të pasur akses!

Lexo më shumë artikuj duke u regjistruar në gazeten online!

Cfarë përmban abonimi mujor?

Artikuj shkencorë

-Receta gatimi

-Studimet më të fundit

Rating: 1 out of 5.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: