RECETA 1:Sallatë dimërore me salce sherebele.

Nga Altin Joka

Një sallatë dimri që do t’ju lërë pa fjalë ! Marule ose  romana ose spinaq bebe, feta portokalli, shege dhe gorgonzola,arra. Të gjitha të sperkatura me salce sherebele.

PËRBËRËSIT

  • ▢1 kokë marule romania ose 3 duar të mëdha plot me spinaq bebe
  • ▢3 portokall mesatarë
  • ▢2-3 shegë të vogla
  • ▢100g Gorgonzola 
  • ▢1 lugë gjelle mustardë dijon
  • ▢1 lugë gjelle mjaltë
  • ▢1 lugë gjelle uthull molle
  • ▢4 lugë gjelle vaj ulliri
  • ▢3 gjethe të mëdha sherebele

UDHËZIME

  • Pritini hollë marulen ose  romanien, lajeni dhe thajeni në një tjerrëse sallate.  Shtoni në një tas të madh sallate.
  • Qeroni portokallin dhe pritini në rrota. Shtoni në tasin e sallatës.
  • Hiqni kokrrat e shegës. Shtoni në tasin e sallatës.
  • Nxehni një tigan të thatë mbi nxehtësinë mesatare.
  • Prisni copa buke dhe arrat në tigan duke lëvizur herë pas here për të shmangur djegien. Shtoni në tasin e sallatës.
  • Priteni Gorgonzolen në thërrime dhe shtojeni në tasin e sallatës.
  • Në një kavanoz ose ndonjë enë tjetër që mbyllet shtoni mustardën, uthullën e mollës, vajin e ullirit dhe gjethet e sherebelës të grira shumë imët, mbylleni dhe tundeni derisa të kombinohen shumë mirë.
  • Shtoni vinegrette në sallatë pak para se ta servirni dhe përzieni mirë.

TË USHQYERIT

Kalori: 262 kcal | Karbohidratet: 10 g | Proteina: 7 g | Yndyrë: 22 g | Yndyrë të ngopura: 6 g | Kolesteroli: 18 mg | Natriumi: 401 mg | Kaliumi: 450 mg | Fibra: 3 g | Sheqeri: 6 g | Vitamina A: 13865 IU | Vitamina C: 6.9 mg | Kalciumi:195 mg | Hekur: 1.9 mg

sallate dimerore me salce sherebele

Rating: 1 out of 5.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: