Receta:Kerri me patate të ëmbël dhe oriz integral

NGA ALTIN JOKA

Këtu është një recetë e shpejtë dhe e lehtë që të gjithë do ta shijojnë! . Një pjatë e lehtë shtesë me shije që shërben edhe si recetë e përgatitjes së vaktit kryesor. Mund ta ruani lehtësisht në frigorifer për 3-4 ditë.

Curry me patate te embel dhe oriz integral.

KOHA E PËRGATITJES: 15 MINUTA

KOHA E GATIMIT: 18 MINUTA

SHËRBIMET: 4 PERSONA

PËRBËRËSIT

  • ▢3 gota qiqra të paziera të njomura, të kulluara, të shpëlarë 12 orë – (1,5 gota të thara)
  • ▢1 qepë
  • ▢2 thelpinj hudhra
  • ▢1 lugë gjelle vaj avokado
  • ▢2-3 lugë gjelle pastë karry
  • ▢1 300 ml qumesh kokosi
  • ▢2 patate të ëmbla
  • ▢100 gr spinaq bebe
  • ▢kripë deti
  • ▢farat e susamit
  • ▢djegës i kuq

UDHËZIME

  • Një natë më parë  mbuloni 1,5 gota qiqra të thata me ujë të bollshëm dhe lërini të zhyten për 12-18 orë. Më pas kullojeni dhe shpëlajeni mirë. .
  • Qëroni dhe copëtoni qepën dhe qëroni dhe shtypni hudhrën.
  • Qëroni dhe copëtoni pataten e ëmbël.
  • Më pas shtoni vajin e avocados ose ullirit ne nje tigan , qepën e grirë dhe hudhrën dhe skuqini derisa të jenë të tejdukshme.
  • Shtoni pastën kerryt dhe qumështin e kokosit dhe përzieni mirë derisa të kombinohen mirë. Hidhini
  • Shtoni qiqrat dhe kubikët e patates së ëmbël
  • Vendosini ti zieni 15 minuta
  • Me pas shtoni sinaqin
  • Zieni oriz integral 2 filzhan caji dhe perzieni bashke
  • Siper hidhini sipas deshires fara susami

TË USHQYERIT

Kalori: 467 kcal | Karbohidratet: 66 g | Proteina: 16 g | Yndyrë: 15 g | Yndyrë të ngopura: 7 g | Natriumi: 154 mg | Kaliumi: 1054 mg | Fibra: 16 g | Sheqeri: 12 g | Vitamina A: 12795 IU | Vitamina C: 14.7 mg | Kalcium: 143 mg | Hekuri:6 mg

Rating: 1 out of 5.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: