6 gjërat që miliarderët bëjnë çdo ditë.

Nga Altin Joka

Merrni shembullin e Elon Musk, Oprah Winfrey dhe Mark Zuckerberg.

1.Leximi i librave që nuk kanë të bëjnë me punën
Leximi ka shumë përparësi. Kjo ju lejon të shikoni botën nga një anë tjetër.
Gjithashtu, librat zhvillojnë aftësinë për të vënë veten në vendin e një personi tjetër dhe kjo është shumë e nevojshme për një lider të vërtetë. Dhe është thjesht e dobishme të merrni njohuri të reja që shkojnë përtej kompetencës suaj. Pra, sipërmarrësi dhe inxhinieri Elon Musk përfshin domosdoshmërisht veprat fantashkencë dhe biografike në listën e leximit. Në një intervistë për revistën Rolling Stone, ai tha: “Unë jam rritur nga librat. Para së gjithash, librat dhe më pas prindërit.”

2.Duke shkuar përtej zonës së rehatisë
Merrni guximin për të bërë atë që ju duket e pamundur. Kjo është një shenjë e zhvillimit tuaj. Përndryshe, nuk ka gjasa të arrini shumë.
Nëse e urreni të folurin publik, filloni të flisni së pari në takimin tjetër. Edhe nëse jeni aq nervoz sa njollat e djersës mbeten në këmishën tuaj, është e njëjta gjë. Thjesht bëjeni dhe do të jetë më e lehtë për ju. Frika dhe rritja nuk mund të ekzistojnë së bashku. Ne do të duhet të heqim qafe njërën prej tyre.
Themeluesi i Facebook Mark Zuckerberg ka shpenzuar shumë vite duke mësuar Putonghua, dialektin Mandarin të gjuhës kineze. Ai nuk u dorëzua, dhe tani ai është i mirë në komunikimin për këtë.

Duhen 21 dite per te krijuar nje zakon te ri dhe 90 dite per ta bere ate permanent!

Regjistrohu!

Lexo më shumë artikuj duke u regjistruar në gazeten online!

Cfarë përmban abonimi mujor?

Artikuj shkencorë

-Receta gatimi

-Studimet më të fundit

Rating: 1 out of 5.
%d bloggers like this: