Anti-trupat formojnë valën tjetër të terapive të kancerit.

Antitrupat dhe funksioni i tyre ne luften ndaj kancerit.

Antitrupat e projektuar rezultojnë të jenë më të mirë dhe më të sigurt për pacientët me kancer.
Antitrupat janë proteina të gjakut me funksione shumë të specializuara: të njohin dhe eliminojnë bakteret, viruset dhe substancat e tjera të huaja në trup. Të frymëzuar nga specifika e hollë e këtyre molekulave, zhvilluesit e barnave i kanë kthyer ato në terapi për një sërë sëmundjesh, përfshirë kancerin.
Antitrupi i parë monoklonal i aprovuar për trajtimin e kancerit të gjakut (një ilaç i quajtur rituximab) hapi rrugën për një linjë të gjatë biologjike të ngjashme për të hyrë në klinikë. Problemi, megjithatë, është se këto terapi nuk funksionojnë për të gjithë pacientët. Për më tepër, në pacientët që përgjigjen, efektet vrasëse të kancerit të trajtimeve me antitrupa zbehen me kalimin e kohës pasi tumoret zhvillojnë rezistencë.
Për shkak të këtyre kufizimeve, studiuesit kanë kërkuar mënyra për të përmirësuar biologjinë e kancerit. Puna e fundit nga shkencëtarët në Universitetin e Southampton, në bashkëpunim me partnerin biopharma UCB, ka parë një përparim në këtë fushë – antitrupa të krijuara me një veçori unike 2-në-1 për të luftuar kancerin.


Abonohu

Abonohu per te lexuar me tej!

Uroj qe ky artikull tju kete pajisur me njohuri te cmuara rreth antitrupave dhe luftes ndaj kancerit!

Regjistrohu për të pasur akses!

Lexo më shumë artikuj duke u regjistruar në gazeten online!

Cfarë përmban abonimi mujor?

Artikuj shkencorë

-Receta gatimi

-Studimet më të fundit

Rating: 1 out of 5.
%d bloggers like this: