Agjërimi: Do të bëhet praktikë standarde mjekësore

NGA ALTIN JOKA

Agjërimi është një praktikë e lashtë. Fe të shumta kanë përfshirë agjërimin si një mënyrë për të arritur lartësitë shpirtërore dhe për të pastruar trupin. Filozofët dhe mjekët e lashtë e rekomanduan atë.

Ne e dimë se kur sëmureni, gjëja e fundit në mendjen tuaj është ushqimi. Agjërimi ishte pjesë e praktikës mjekësore në një moment. Gjatë brezave të fundit, agjërimi nuk rekomandohej më. Praktikat e vjetra u zëvendësuan nga mjekësia shkencore. Epoka e lavdisë së mjekësisë përfshinte antibiotikë dhe ilaçe të tjera që na lejuan të kontrollonim sëmundje të rënda.

Kjo ishte kritike pasi zgjati vitet e shëndetit dhe jetëgjatësinë. Megjithatë, dieta jonë industriale është një fatkeqësi. Jemi duke u përballur me rritjen e sëmundjeve metabolike që tani po vrasin njerëz në numër të madh, në vend të infeksioneve. Kemi një epidemi, jo të kolerës, por diabetit, presionit të lartë të gjakut dhe sëmundjeve të tjera metabolike. Ata po heqin vitet e shëndetit dhe po vrasin njerëz në mënyra mizore.

intermitent fasting/agjerimi

Rating: 1 out of 5.
%d bloggers like this: