Hedhja e bazave për qëndrueshmërinë në kozmetikë.

Nga Altin Joka

Çfarë është bukuria?
Kjo pyetje është hulumtuar nga filozofët për shekuj dhe është dëshmuar të jetë një pikë e diskutueshme diskutimi në Filozofinë Perëndimore.
Platoni dhe Aristoteli besonin se bukuria ishte e brendshme e diçkaje, e pavarur nga përvoja e vëzhguesit. Nga ana tjetër, Hume dhe Kant do të argumentonin se bukuria është një përvojë subjektive me të bukurën, duke qenë me të vërtetë në sytë e shikuesit.
Duke pasur parasysh se sa standarde të bukurisë kanë evoluar gjatë gjithë kohës dhe shoqërive, ju mund t’i jepni merita këndvështrimit subjektivist, por kjo ia vlen
të diskutohet më vete!

Produkte kozmetike

Zgjidhni produkte artizanale, te testuara. Cmimi i lire,nuk eshte zgjedhja e duhur per bukurine tuaj!

Regjistrohu!

Lexo më shumë artikuj duke u regjistruar në gazeten online!

Cfarë përmban abonimi mujor?

Artikuj shkencorë

-Receta gatimi

-Studimet më të fundit

Rating: 2 out of 5.

A e dini se:Vitamina B7

Nga Altin Joka

VITAMINA B7 (Biotina) ose H quhet kështu sepse është marrë nga
gjermanishtja. Fjalët “Haar” dhe “Haut” pra flokë dhe lëkurë sepse kjo vitaminë
njihet si vitamina e bukurisë për shkak të rolit të saj në mirëmbajtjen e flokëve dhe
të lëkurës. Ndihmon diabetikët, dhe është jetike për gratë shtatzëna dhe për një
zhvillim sa më të mirë të fetusit.

Vitamina B7 ndihmon në metabolizimin e yndyrnave dhe aminoacideve për sintetizimin e energjisë. Kjo vitaminë eliminohet nëpërmjet urines ndaj trupi nuk siguron rezerva të saj.

Për këtë arsye ajo duhet të konsumohet në mënyrë frekuente. Vitamina B7 kontribuon në mirëmbajtjen e thonjve dhe përdoret gjërësisht në kozmetikë.

%d bloggers like this: