6 Nga bimët më të mira për shëndetin e trurit

Nga Altin Joka

Çfarë thotë shkenca për fuqinë ushqyese të bimëve të ndryshme, me kërkime të bazuara në prova se si të merrni përfitimet më të mira për trurin tuaj.

Kultura dhe vende të ndryshme anembanë globit kanë shfrytëzuar fuqinë ushqyese të bimëve në trajtimin, shtypjen dhe parandalimin e sëmundjeve dhe sëmundjeve të ndryshme për shekuj me radhë, me shkencën që sapo ka filluar të eksplorojë përfitimet e mundshme që ato mund të ofrojnë.

Ndërsa shumica e individëve mund të imagjinojnë një gjethe dafine ose një degë rozmarine kur bëhet fjalë për të menduar për barishtet e tyre të preferuara, disa nga bimët më efektive dhe më promovuese të shëndetit janë ato për të cilat mund të mos keni dëgjuar asnjëherë. Kur bëhet fjalë veçanërisht për mbështetjen e funksionimit të trurit të njeriut, si dhe rregullimin e operacioneve të ndryshme njohëse, të tilla si të mësuarit, modulimi i humorit dhe ulja e rrezikut të sëmundjeve neurodegjenerative, ekzistojnë disa barishte më të mira deri në detyrë…dhe ja pse!

Kur bëhet fjalë për kujdesin për trurin, ka një mori bimësh të dobishme që mund të ndihmojnë në rolin e sjelljeve rregullatore dhe parandalimin e sëmundjeve.

Së fundmi, ndërsa këto barishte përgjithësisht konsiderohen të sigurta për konsum, është e rëndësishme që gjithmonë të kontrolloni me mjekun ose nutricionistin tuaj përpara se të futni ndonjë substancë bioaktive në rutinën tuaj.

Rating: 1 out of 5.
%d bloggers like this: